Mitchel-in-gear-foto-2

Mitchel Leijser

Wie zijn wij?

Mijn naam is Mitchel Leijser en sinds 1 januari 2017 eigenaar van Schoenmakerij ’t Centrum. Begin 2011 kwam ik in aanraking met het schoenmakers vak, dit doordat de schoenmaker in het dorp personeel zocht. Na enkele maanden in de schoenmakerij gewerkt te hebben had ik al gauw in de gaten dat dit het juiste beroep voor mij was “Schoenen maken”.

Het idee voor Mitley werd geboren in 2015, toen ik de eerste ideeën op papier zette over wat ik voor iets unieks zocht voor de consument. Als ik nieuwe schoenen kocht waren de modellen altijd blauw, bruin, cognac, zwart of een mengsel hiervan. Wat als ik het zelfde model wenste maar in het paars, rood, geel of groen? Het was er niet. Hier wou ik verandering in brengen. Door mijn werk in de schoenenherstelbranche, waar ik de afgelopen jaren mijn professionele activiteit heb ontwikkeld. Ik zocht een fabriek die kon voldoen aan de hoogste kwaliteiten die ik nodig acht in schoeisel. Ik zocht iets vernieuwends voor het publiek, waar een hoge kwaliteit geleverd word, voor een eerlijke prijs.

Mitley heeft lang in de pen gezeten tot het moment daar was en wij de juiste partner vonden voor onze Visie. Deze had hetzelfde idee en hierdoor werd de droom werkelijkheid. Het aanbieden van hoogwaardig, exclusief, elegant, verfijnd en uniek schoeisel, waarbij de consument de echte hoofdrolspeler en ontwerper van het merk is.

Voordelen van het ontwerpen van je eigen schoenen met Mitley

 Een eerlijke prijs voor een handgemaakte schoen.

 De schoenen worden speciaal voor u samengesteld door onze ambachtslieden in Spanje.

 Binnen 4 weken uw eigen ontworpen schoenen
 Creëer de schoenen waar je altijd al van hebt gedroomd

 Miljoenen combinaties mogelijk per model

Dit alles word ondersteund door de traditionele ontwerpen en ambachtelijke werk gemaakt in Spanje. Bij Mitley vind je een grote verscheidenheid aan op maat gemaakte schoenen, waaronder Sneakers, brogues, oxfords, loafers en vele andere.

We hebben ook een Blake-stitch collectie (mens dress), die bestaat uit het bevestigen van alle
onderdelen en stukken van de schoen met een stevig stiksel dat van de binnenzool naar de loopzool gaat. Het resultaat is comfort en vakmanschap in een uniek paar ambachtelijke schoenen. Naast de Blake-stitch bieden we ook de Goodyear maakwijze aan.

Wat is de Goodyear maakwijze?

 Deze methode houdt in dat de zool van de schoen wordt vastgezet aan de ovenzijde van de schoen. De schacht wordt met een lederen rand aan de lederen binnenzool genaaid. De binnenzool is voorzien van een speciale lip of brug om het geheel aan vast te naaien. Wanneer de binnenzool aan de schacht vast is genaaid, wordt een kurkvulling aangebracht en tenslotte

wordt de loopzool aan de lederen rand genaaid. Vervolgens wordt de zool met de hand door de Welt gestikt om de Goodyear Welt methode af te werken. Een Welt is een strook van leder, kunststof of rubber. Deze is aan de boven- en binnenzool van de schoen gestikt en wordt opgevuld met kurk.

 

Goodyear-Welt-vs-Blake-Stich-old

Wat zijn de voordelen van de Goodyear Welt methode?
De voordelen van de methode zijn ten eerste dat de schoen tot tientallen jaren mee gaat wanneer de schoen goed onderhouden wordt. De loopzool kan gemakkelijk en meerdere keren vervangen worden. Belangrijk is wel om aan te geven dat het om een schoen met Goodyear Welt technologie gaat en dat de schoenmaker een zool met deze methode kan vervangen. Een schoen met Goodyear Welt technologie biedt ultiem comfort door de holte tussen de binnenste en buitenste zool die is gevuld met kurk die snel vormt naar uw voet. De kurklaag zorgt ook voor isolatie en de Goodyear Welt methode kan voor iedere soort schoen gebruikt worden. Kortom: bij de Goodyear Welt technologie houdt in dat uw loopzool gemakkelijk vervangen kan worden, waardoor uw schoen bij goed onderhoud tot tientallen jaren mee kan gaan. Ook biedt de Goodyear Welt methode extra comfort en isolatie door de kurk die tussen de binnenzool en de loopzool in zit.

Vroeger werd de Goodyear Welt methode handmatig gedaan, tegenwoordig zijn er machines die dit kunnen. Bij Mitley willen we dat je deel uitmaakt van ons creatieve team, je fantasie de vrije loop laat en je eigen stijlvolle schoenontwerper wordt . Met onze 3D-applicatie kunt u uw aangepaste schoen stuk voor stuk aanpassen en ontwerpen , en ervan uitgaan dat uw schoenen de hoogst haalbare kwaliteitscheck krijgen gedurende de verschillende stadia van het daadwerkelijk creëren van uw schoenen.