Mitchel-in-gear-foto-2

Mitchel Leijser

Wie zijn wij?

Mijn naam is Mitchel Leijser en sinds 1 januari 2017 eigenaar van Schoenmakerij ’t Centrum. Begin 2011 kwam ik in aanraking met het schoenmakers vak, dit doordat de schoenmaker in het dorp personeel zocht. Na enkele maanden in de schoenmakerij gewerkt te hebben had ik al gauw in de gaten dat dit het juiste beroep voor mij was “Schoenen maken”.

Het idee voor Mitley werd geboren in 2015, toen ik de eerste ideeën op papier zette over wat ik voor iets unieks zocht voor de consument. Als ik nieuwe schoenen kocht waren de modellen altijd blauw, bruin, cognac, zwart of een mengsel hiervan. Wat als ik het zelfde model wenste maar in het paars, rood, geel of groen? Het was er niet. Hier wou ik verandering in brengen. Door mijn werk in de schoenenherstelbranche, waar ik de afgelopen jaren mijn professionele activiteit heb ontwikkeld. Ik zocht een fabriek die kon voldoen aan de hoogste kwaliteiten die ik nodig acht in schoeisel. Ik zocht iets vernieuwends voor het publiek, waar een hoge kwaliteit geleverd word, voor een eerlijke prijs.

Mitley heeft lang in de pen gezeten tot het moment daar was en wij de juiste partner vonden voor onze Visie. Deze had hetzelfde idee en hierdoor werd de droom werkelijkheid. Het aanbieden van hoogwaardig, exclusief, elegant, verfijnd en uniek schoeisel, waarbij de consument de echte hoofdrolspeler en ontwerper van het merk is.

Voordelen van het ontwerpen van je eigen schoenen met Mitley

 Een eerlijke prijs voor een handgemaakte schoen.

 De schoenen worden speciaal voor u samengesteld door onze ambachtslieden in Spanje.

 Binnen 4 weken uw eigen ontworpen schoenen
 Creëer de schoenen waar je altijd al van hebt gedroomd

 Miljoenen combinaties mogelijk per model

start 2011

1e aanraking met het vak

2011

In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met het schoenmaker vak, hiervoor was ik alleen maar bezig met schoenen als ze niet meer lekker zaten of echt kapot waren. Na enkele maanden gewerkt te hebben bij de plaatselijke schoenmaker bleek dat dit mijn toekomst zou zijn.

Opleiding Schoensteller in Utrecht

2012

In 2012 ben ik begonnen aan de Dutch Health Tech Academy in Utrecht. Hier ben ik de opleiding Schoensteller gaan volgen. Dit was erg leerzaam en tijdens het 1e leerjaar werd ik op de Europese Vakwedstrijden bekroond met Zilver.

Een nieuw avontuur

2013

2013 was een spannend jaar. Een nieuwe werkplek met de mogelijkheid deze over te nemen in de toekomst. De toenmalige eigenaar was een perfecte leermeester, in het 2e leerjaar won ik de Europese Vakwedstrijden en ontving ik Goud voor mijn ingezonden schoenen. Naast dat mocht ik mijn opleiding afsluiten met het ontvangen van de "Zilveren Hamer", de hoogste onderscheiding die je als leerling schoenhersteller kan ontvangen.

Rooskleurig

2014

De toekomst zag er rooskleurig uit in 2014 en 2015 won ik nogmaals de Gouden en de Zilveren prijs voor het ingezonden werk aan de Europese Vakwedstrijden. Het haar 2016 heb ik geheel gewijd aan de overname van de winkel, alles tot in de puntjes uitgezocht en voorbereid. Met de Nieuwjaarswissel begon mijn nieuwe toekomst, vanaf 1 januari 2017 mag ik mijzelf de trotse eigenaar noemen van Schoenmakerij 't Centrum te Zutphen

Start van Mitley

2015

In 2015 liep ik al met het idee om ooit een prachtige schoenen lijn op te zetten. Met enorm veel mogelijkheden, zodat een ieder zijn of haar droomschoenen kon gaan ontwerpen. De ideeën schreef ik thuis op en kwamen door de drukte van de winkel even op een plank te liggen. Maar in het najaar van 2018 kwam ik mijn aantekeningen weer tegen, en dat was het moment om er weer eens naar te kijken. Door mijn werk als schoenmaker had ik mijn netwerk over de wereld verspreid, van Amerika tot aan Roemenië sprak ik schoenmakers.

Voorbereidingsfase Mitley

2019

Dit bracht mij op een zoektocht naar de juiste fabrieken en mensen die mij konden bijstaan in mijn idee, prachtige unieke schoenen te maken met kwalitatief hoogstaande producten. In 2019 kwam ik in aanraking met een fabriek in Spanje en deze had ook in 2016 hetzelfde idee als mij. Mensen iets unieks bieden. Dezelfde missie dezelfde mindset. Match-game-set. De samenwerking kwam tot stand.

Groen licht voor Mitley

2020

Ik vroeg officieel mijn Merknaam MITLEY aan en op 26 mei 2020 kreeg ik groen licht. De eerste schoenen zijn al besteld en de verschillende voorbeelden in de winkel krijgen veel bekijks. Dus wacht niet langer en start nu met het ontwerpen van uw eigen schoenen!

Dit alles word ondersteund door de traditionele ontwerpen en ambachtelijke werk gemaakt in Spanje. Bij Mitley vind je een grote verscheidenheid aan op maat gemaakte schoenen, waaronder Sneakers, brogues, oxfords, loafers en vele andere.

We hebben ook een Blake-stitch collectie (mens dress), die bestaat uit het bevestigen van alle
onderdelen en stukken van de schoen met een stevig stiksel dat van de binnenzool naar de loopzool gaat. Het resultaat is comfort en vakmanschap in een uniek paar ambachtelijke schoenen. Naast de Blake-stitch bieden we ook de Goodyear maakwijze aan.

Wat is de Goodyear maakwijze?

 Deze methode houdt in dat de zool van de schoen wordt vastgezet aan de ovenzijde van de schoen. De schacht wordt met een lederen rand aan de lederen binnenzool genaaid. De binnenzool is voorzien van een speciale lip of brug om het geheel aan vast te naaien. Wanneer de binnenzool aan de schacht vast is genaaid, wordt een kurkvulling aangebracht en tenslotte

wordt de loopzool aan de lederen rand genaaid. Vervolgens wordt de zool met de hand door de Welt gestikt om de Goodyear Welt methode af te werken. Een Welt is een strook van leder, kunststof of rubber. Deze is aan de boven- en binnenzool van de schoen gestikt en wordt opgevuld met kurk.

 

Goodyear-Welt-vs-Blake-Stich-old

Wat zijn de voordelen van de Goodyear Welt methode?
De voordelen van de methode zijn ten eerste dat de schoen tot tientallen jaren mee gaat wanneer de schoen goed onderhouden wordt. De loopzool kan gemakkelijk en meerdere keren vervangen worden. Belangrijk is wel om aan te geven dat het om een schoen met Goodyear Welt technologie gaat en dat de schoenmaker een zool met deze methode kan vervangen. Een schoen met Goodyear Welt technologie biedt ultiem comfort door de holte tussen de binnenste en buitenste zool die is gevuld met kurk die snel vormt naar uw voet. De kurklaag zorgt ook voor isolatie en de Goodyear Welt methode kan voor iedere soort schoen gebruikt worden. Kortom: bij de Goodyear Welt technologie houdt in dat uw loopzool gemakkelijk vervangen kan worden, waardoor uw schoen bij goed onderhoud tot tientallen jaren mee kan gaan. Ook biedt de Goodyear Welt methode extra comfort en isolatie door de kurk die tussen de binnenzool en de loopzool in zit.

Vroeger werd de Goodyear Welt methode handmatig gedaan, tegenwoordig zijn er machines die dit kunnen. Bij Mitley willen we dat je deel uitmaakt van ons creatieve team, je fantasie de vrije loop laat en je eigen stijlvolle schoenontwerper wordt . Met onze 3D-applicatie kunt u uw aangepaste schoen stuk voor stuk aanpassen en ontwerpen , en ervan uitgaan dat uw schoenen de hoogst haalbare kwaliteitscheck krijgen gedurende de verschillende stadia van het daadwerkelijk creëren van uw schoenen.